Sate-saus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-02-1999

Een door iedereen gemakkelijk klaar te maken sate-saus. Echter, als iemand een nog lekkerder recept kent, dan altijd daarvoor in.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kleine ui,
1 teentje knoflook,
1 kopje santen,
2 eetlepels suiker,
1 afgestreken eierlepel sambal oelek (1 theelepel als het te pittg wordt),
2 1/2 lepel pindakaas (geen dure, neem een goedkope, dat is het beste),
olie,
Ketjap Manis.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Steelpannetje.

Voorbereiding

Snipper de ui en maak de santen klaar (zie evt. bij Sate Babi).

Bereidingswijze

Fruit de gesnipperde ui in de hete olie. Voeg de sambal en de suiker toe en bak even door.
Voeg de pindakaas toe en roer tot het helemaal glad is.
Voeg de santen en roer weer door tot het glad is. Wordt het te dik, dan iets water toevoegen.
Afmaken met een scheut Ketjap Manis tot een mooie kleur is onstaan.

Serveertip

Met Sate of gewoon met stokbrood. Kan ook altijd bij een barbecue.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten