1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Sate-saus

Sate-saus

Door: huubgbi

  • Indonesisch, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-02-1999

Ingrediënten 4 personen


1 kleine ui,
1 teentje knoflook,
1 kopje santen,
2 eetlepels suiker,
1 afgestreken eierlepel sambal oelek (1 theelepel als het te pittg wordt),
2 1/2 lepel pindakaas (geen dure, neem een goedkope, dat is het beste),
olie,
Ketjap Manis.


Verder heb je nodig


Steelpannetje.


Een door iedereen gemakkelijk klaar te maken sate-saus. Echter, als iemand een nog lekkerder recept kent, dan altijd daarvoor in.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de ui en maak de santen klaar (zie evt. bij Sate Babi).

Bereidingswijze

Fruit de gesnipperde ui in de hete olie. Voeg de sambal en de suiker toe en bak even door.
Voeg de pindakaas toe en roer tot het helemaal glad is.
Voeg de santen en roer weer door tot het glad is. Wordt het te dik, dan iets water toevoegen.
Afmaken met een scheut Ketjap Manis tot een mooie kleur is onstaan.

Serveertip

Met Sate of gewoon met stokbrood. Kan ook altijd bij een Barbecue.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van huubgbi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top