1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Baskische Kip

Baskische Kip

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-02-1999

Ingrediënten 2 personen


1 grote groene paprika - 1/2 bakje champignons - 50 gr rauwe ham - 2 kippebouten - 3 el bloem - 1 teen knoflook - 4 el olijfolie - 1 blikje tomaten - mespunt cayenepeper - peterselie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kippebouten inwrijven met zout en peper en bestrooien met bloem. Olie verhitten. Knoflook erboven uitpersen. Kip toevoegen en rondom lichtbruin bakken. Toevoegen; tomaten met vocht, paprika (in stukjes) en champignons (door vieren), ham (in reepjes) en cayenepeper.
Aan de kook brengen en met deksel op de pan 15 min laten sudderen. Deksel verwijderen en nog 30 min zachtjes laten stoven. Peterselie boven kip fijnknippen.

Serveertip

Met rijst



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariank


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariank
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top