1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Carpaccio
  5. Carpaccio

Carpaccio

  • , Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-02-1999

Ingrediënten 2 personen


50 gr. tauge, 1 teentje knoflook, 2 el. ketjap manis, 1 el. (sesam)olie, 1 el. (witte wijn)azijn, 150 gr. rosbief, zout, peper, 1 el. sesamzaad.


Verder heb je nodig


Keukenpapier om tauge mee droog te deppen.


Anders maar heel lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Tauge wassen, uit laten lekken en droogdeppen. Knoflook doorsnijden en 2 borden ermee inwrijven. De sesamzaadjes in een droge pan roosteren.

Bereidingswijze

Maak in het midden van de borden een nestje van de tauge. Klop een dressing van de ketjap, olie en de azijn. Besprenkel hiermee de tauge. Verdeel de rosbief over de borden om de tauge heen. Bestrooi met zout, peper en de sesamzaadjes en besprenkelen met de dressing.

Serveertip

Lekker als voorgerecht, ook lekker met veldsla i.p.v. tauge en pijnboompitten i.p.v. sesamzaadjes en met ossehaas i.p.v. rosbief.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top