Chocolade-Pavlova

  • Internationaal, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-02-1999

Het mooiste feestelijkste nagerecht wat je ooit gezien hebt. En gemakkelijker dan het lijkt.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
voor het eiwitschuim: 4 eiwitten, mespunt zout, 230 gram suiker, 1 theelepel azijn, 1 theelepel maizena, 1-2 theelepels cacaopoeder
Voor de vulling: 2 dl creme fraiche, 100 gram pure chocolade, 2,5 dl salgroom, 2 el poedersuiker, 100 gram melkchocolade.
Voor het serveren: 30 gram geroosterde hazelnoten, pedersuiker en cacaopoeder.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Eiwitschuim: oven voorverwarmen op 120 graden. Eiwitten met zout heel heel stijfkloppen. Ondertussen suiker deel voor deel toevoegen tot alle suiker is opgelost en eiwit glanst en heel dik is. Azijn maizena en cacao erdoor spatelen.

Bereidingswijze

Eiwitmengsel in cirkel van 15 cm. doorsnee op bakplaat scheppen. Midden van de cirkel iets uithollen (Hier komt later de vulling in). Eiwitmengsel 2 uur (!) bakken. Pavlova op bakplaat laten afkoelen buiten de oven. (Probeer hem er nog niet af te halen).
Vulling: creme fraiche verhitten, Van vuur af de pure chocolade erdoor roeren tot chocolade gesmolten is en laten afkoelen. (Niet in de koelkast. Slagroom stijfkloppen met poedersuiker en door chocolademengsel spatelen.
Melkchocolade in kom au bain marie op zacht vuur al roerend laten smelten. Chocola op koude plank uitstrijken en laten harden (niet in koelkast want dan slaat het wit uit).
Met mes chocola van plank schrapen zodat er krullen ontstaan.
Serveren: Pavlova vullen met pure chocoladeroom. Hazelnoten erover verdelen. Chocoladekrullen erop leggen en geheel bestuiven met poedersuiker en cacao.

Serveertip

In z'n geheel op tafelzetten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Peggyjans avatar
Peggyjans 09-08-2013

Erg lekker, alleen misschien de crème Fresh iets minder, zodat je de ligt zure smaak niet proeft

wannedoitallday avatar
wannedoitallday 09-12-2009

Vorig jaar de afsluitklapper tijdens mijn kerstmaaltijd

ingekookt avatar
ingekookt 30-05-2007

Wat een vreselijk leuk dessert neem het graag mee, bedankt. Gr. Inge

reneepruikemaker avatar
reneepruikemaker 15-12-2001

Renee Werkelijk een fantastisch recept!! Hier steel je echt de show mee.

leonore avatar
leonore 31-03-1999

inderdaad, onwijs lekker! Bedankt voor het recept, ik heb het wel eens eerder gegeten, maar wist niet hoe ik het zelf kon maken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten