1. Home
  2. Recepten
  3. Kaasfondue
  4. Kaasfondue

Kaasfondue

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-02-1999

Ingrediënten 4 personen


*1 teentje knoflook
*1/2 fles droge witte wijn of een mengsel van melk en groentebouillon(samen ca. 4 dl)
*500 gr versgeraspte jong belegen Goudse kaas
*1 eetlepel maizena
*desgewenst 1 glaasje kirsch
*versgemalen peper
*stokbrood


Verder heb je nodig


*fonduepan of steelpan met dikke bodem
*mes
*snijplank
*fonduevorken


Uit Zwitserland

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf de fonduepan in met het doorgesneden teentje knoflook.
Breng de wijn of bouillon tot tegen de kook, draai het vuur laag en roer er de kaas door.
Blijf roeren tot de kaas is gesmolten. Roer de maizena aan met de kirsch of een scheutje water en bind daarmee de fondue.
Breng de fondue op smaak met wat peper en zet de pan op een rechaud op tafel.
Snijd het stokbrood in plakjes en daarna in blokjes. Doop ze in de kaasfondue.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van topper


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van topper
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top