1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Spaghetti
  5. spaanse kip met spaghetti

spaanse kip met spaghetti

Door: ingrid_g

  • Spaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-1999

Ingrediënten 4 personen


350 gr. spaghetti, zout, 400 gr. kipfilet, peper, 2 teentjes knoflook, 250 gr. groene asperges, 4 eetl. zwarte olijven zonder pit, 1 1/2 eetl. olijfolie, 1 dl. sherry, 4 eetl. grof geraspte belegen kaas.


Verder heb je nodig


Oven, ovenschaal, pannen


Kip met sherry in spaghetti-nestjes

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de spaghetti beetgaar, snijd de kip in reepjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Pel de knoflook en snijd de teentjes in dunne plakjes. Maak de asperges schoon en snijd ze in schuine stukjes. Hak de olijven grof. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak de kipreepjes al omscheppend bruin. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de asperges toe en bak ze 5 min. mee. Schenk de sherry erbij en laat die op een hoog vuur inkoken. Vorm in een ingevette Ovenschaal met een vork 8 nestjes van de spaghetti. Verdeel het kipmengsel en de gehakte olijven erover. Bestrooi met de kaas. Laat de kaas in de oven in ongeveer 20 minuten bruin kleuren.

Serveertip

Lekker met spinazie met rozijnen en pijnboompitten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingrid_g
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top