Aardappel-Spinazieschotel
- Nederlands, Ovenschotel
- 20-30 min.
- Geplaatst op 18-02-1999
Aardappel spinazie schotel uit de oven met kaas
Ingrediënten 4 personen
750 gr. aardappels in plakjes, 1 kg. verse spinazie, 2 gesnipperde uien, 4 eetl. olijfolie, peper, zout, nootmuskaat, 1/2 thl. italiaanse kruiden, 2 eieren, 1/2 dl. melk, 200 gr. blokjes jong belegen kaas, 100 gr. plakken belegen kaas, 50 gr. gehakte walnoten of pijnboompitten.Benodigdheden
oven, ovenschaalVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de aardappelplakjes 3 minuten, was de spinazie. Klop de eieren los met melk. Rooster de noten of pitten in een droge pan.
Bereidingswijze
Verhit 3 eetl. van de olijfolie en roerboek in 3-4 minuten de gewassen spinazie met de uien, peper, zout, nootmuskaat en italiaanse kruiden. Neem de pan van het vuur. Schep de kaasblokjes en het eimengsel erdoor. Leg de helft van de aardappelplakjes op de, met olijfolie ingevette, bodem. Schep het spinaziemengsel erop de de rest van de aardappelplakjes. Dek het af met de plakken kaas. Zet het gerecht 20 - 25 minuten in de oven. Strooi daarna de warme pitten of noten erover.
Laatste reacties
Ik heb het hier en daar wat aangepast aangezien ik geen koemelk mag, maar wij vinden het een echte aanrader
Dit recept is ook heel goed te maken met diepvries spinazie. Weet je trouwens dat er ook een Aardappelpuree/spinazie schotel kant en klaar wordt verkocht, als je daarbij jouw overige ingredienten toevoegd, heb je het zelfde recept. Dit heb ik dus nu al twee keer klaargemaakt. Heel erg makkelijk als je weinig tijd tot je beschikking hebt. Probeer maar. Hartelijke groetjes Martha (Cat_Woman)