1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Raapstelenstampot Met Kaas

Raapstelenstampot Met Kaas

Door: esthe

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-02-1999

Ingrediënten 4 personen


2uien/ 2 rode paprika's/ 11/2 kg.aardappels/ 750 g raapstelen/200 g kaas/ 60 g boter/ 1 tl. kerriepoeder/ ca. 11/2 dl. melk/ peper /zout/



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien pellen en fijnsnipperen/ Paprika's wassen en in kleine stukjes snijden. Aaardappels schillen, wassen en in vieren snijden. Tot gebruik onder water zetten. Raapstelen schoonmaken , wassen en in stukjes snijden. Kaas in kleine blokjes snijden.

Bereidingswijze

In pan aardappels met weinig water en zout ca. 20 min. koken. Intussen in andere pan 40 g boter verhitten. Ui ca. 5 min. zachtjes fruiten. Paprikastukjes en kerrie toevoegen ca. 5 min. meefruiten. Pan van het vuur nemen. Aardappels afgieten. Met pureestamper of mixer fijnmaken. Al roerende zoveel melk en boter toevoegen tot het een luchtige puree wordt. Raapstelen, ui-paprikamengsel en de kaas erdoor roeren en op matig vuur door en door heet laten worden. Op smaak brengen met zout en peper.

Serveertip

Lekker met rookworst en uitgebakken spek.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esthe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top