aardappeltaart met kruidenkaas
- Ovenschotel
- 30-60 min.
lekkere hartige taart met zachte kruidenkaas
Ingrediënten 4 personen
500 gram vastkokende aardappelen,200 gram broccoliroosjes,
4 uien ,
4 knoflookteentjes,
4 eieren,
1/8 liter creme fraiche,
:Of 200 gram tuinkruidenkaas in blokjes/ of 200 gram geraspte kaas en verse bieslook/,
300 gram hamblokjes
Benodigdheden
ronde ovenschaal, of souffle vorm
Voorbereiding
kook de aardappels in blokjes geseneden in acht minuten gaar en kook de laatste twee minuten de broccoli mee, giet af
Bereidingswijze
snipper de uien en de knoflook, fruit dit in 3 minuten. Klop de eieren met de creme fraiche en wat zout en peper. Schep de aardappel, broccoli, kaas/bieslook, creme fraiche mengsel, uien/knoflookmengsel en
hamblokjes door elkaar en schep het in een ingevette vorm. Bak de taart in 45 minuten op 200 graden.
Serveertip
Lekker met een frisse salade met paprika