1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. bruine chocolademousse met vanillesaus

bruine chocolademousse met vanillesaus

Door: esthe

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-02-1999

Ingrediënten 5 personen


21/2 dl. melk/ 125 g grof gehakte pure chocolade/ 60 g suiker/ 21/2 blaadjes gelatine/ 21/2 dl. slagroom/ 15g suiker/


Voor de vanillesaus: 11/2 dl. melk/ 25 g suiker/ 1/2 opengesneden vanillestokje/ 1 eidooier/



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de melk met de chocolade en de suiker tot de chocolade helemaal is opgenomen. Leg de blaadjes gelatine in koud water tot ze week worden en los ze op in de chocolade. Zet koel weg. Klop nu de slagroom met de 15 g suiker net niet stijf(dus goed hangend aan de garder). Roer de chocolademassa af en toe om en wacht tot deze dik begint te worden. Dit gaat sneller als je de pan in een koudwater bad zet. Spatel dan de slagroom snel maar luchtig door de massa. Stort de mousse in een kom of schaal en laat verder stijf worden.
Voor de saus: Verwarm de melk met de suiker en het vanillestokje, maar laat de melk NIET KOKEN! Haal de pan van het vuur, doe er een deksel op en laat de vanille trekken. Haal na een half uur het stokje eruit, schraap het merg van de helften en doe dit bij de melk. Zet de pan op een laag vlammetje. Klop de dooiers los, voeg wat vanillemelk toe en schenk terug in de pan. Roer met een houten ronde spatel in het mengsel.Verhit langzaam, al roerend, tot de saus licht gebonden is en laat hem afkoelen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esthe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top