Varkensfilet Met Mosterdsaus En Champignons

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-02-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 varkensfilets (450 g elk)
vers gemalen peper en zout
4 koffielepels mosterd
1 dl verse room
250 g champignons
1 nootje bloemboter
gehakte bieslook
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de champignons in plakjes en laat ze even doorstoven in boter

Bereidingswijze

Bak de varkensfilet in de hete boter goudbruin. Kruid ze met peper en zout en bestrijk ze met een likje mosterd. Laat ze op een lag pitje gaar bakken.

Neem het vlees uit de pan, deglaceer de braadbodem met een scheutje heet water en laat even loskoken.

Roer de rest van de mosterd erdoor met de verse room en de champignons en laat indikken met de bloemboter.

Snij het vlees in schuine plakjes, overgiet met de saus en bestrooi met bieslook.

Serveertip

Serveer met puree, aardappelnootjes of kroketten en geef er bijvoorbeeld spruitjes, broccoli of witloof bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten