1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Sate
  6. Sate Babi

Sate Babi

Door: theodoor

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-02-1999

Ingrediënten 5 personen


1 kg hamlappen, 2 speklappen (voor de nodige smeu?gheid), 3 dl ketjap manis, zout, peper, suiker, gember, citroensap, knoflook


Verder heb je nodig


Sate prikkers (indien hout, dan voor het rijgen en roosteren 10 minuten in water weken), barbeque en houtskool. (Dit bepaalt mede de smaak. In de oven of grill gaat veel verloren).


HET GEHEIM ZIT IN DE MARINADE EN IN DE DUUR VAN HET MARINEREN. De eenvoudige maar eerlijke sate van varkensvlees zonder toevoeging van katjangsaus of dergelijke.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1 theelepel zout, 1 theelepel peper, 1 theelepel gemberpoedre (of verse geraspte gember), 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels citroensap mengen met 1 (of meer naar smaak) teen geperste knoflook. Ketjap toevoegen en iets aanlengen met water.

Hamlappen in blokjes van 2 cm snijden. Speklappen in kleinere blokjes van 1,5 cm snijden. Geheel mengen in de ketjapmarinade en 24 uur laten marineren!!!!

Bereidingswijze

Vleesblokjes aan sate prikkers rijgen. Vettere spekblokjes verdelen over sate's.

Roosteren op goed hete maar "uitgevlamde" houtskool.

Serveertip

Zonder verdere toevoeging als bijgerecht bij een rijsttafel of als borrelhap.



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van theodoor
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top