Romige Spruitentaartjes

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.

Errug lekker!!!
Bevat p.p. ca. 640 kcal, 2680 kJ, 27 gr. eiwit, 52 gr. vet, 16 gr. koolhydraten

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
* 4 plakjes diepvries bladerdeeg (Koopmans)
* 150 gr. spruiten
* 75 gr. bacon
* 3 el creme fraiche (125 ml)
* 1 ei
* 1 el gembersnippers
* zout, peper
* boter voor invetten
* 1 zakje amandelschaafsel (45 gr., Baukje)


Boodschappen bestellen
Benodigdheden

2 ovenschaaltjes (doorsnede ca. 10 cm)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200?C (hetelucht 180?C)
Laat het bladerdeeg ontdooien

Bereidingswijze

* Kook de spruiten na het schoonmaken in kokend water in ca. 3 min, beetgaar
* Snijd de bacon in stukjes. Bak de bacon in een droge koekenpan ca. 3 min.
* Klop de creme fraiche los met het ei
* Roer de gember erdoor
* Breng op smaak met zout en peper
* Ver de schaaltjes in en leg in ieder schaaltje 2 iets uitgerolde plakjes bladerdeeg dwars over elkaar en prik het deeg in met een vork
* Schep de spruiten en de bacon in de ovenschaaltjes
* Verdeel het eimengsel erover en bestrooi met amandelschaafsel
* Bak de taartjes middenin de oven in ca. 20 min. gaar.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

odette avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten