linzencurry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-02-1999

Heerlijk indiaas gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
100 g bloem, 2 dl melk, 1 ei, zout, 300 g uien, 300 g courgettes, 100 g worteltjes, 200 g linzen, groutebouillon, 1 tl. kurkuma, 1 tl. zout, 2 tl. kummel, 2 tl. mosterdpoeder, 1 rode spaanse peper, 1 limoen, verse gehakte koriander.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak pannenkoekbeslag van bloem, melk, ei en snufje zout. 20 minuten laten rusten. Schil uien en snij ze in ringen. Snij courgettes en worteltjes klein.

Bereidingswijze

Verhit boter in een pan en fruit de groenten. Spoel de linzen en voeg ze bij de groenten en giet er 1/2 liter groentebouillon bij en de specerijen. Laat het 25 minuten sudderen. Bak de pannenkoekjes en hou ze warm. Roer het sap van de limoen door de curry en laat dit 5 minuten trekken, roer de gehakte koriander erdoor.

Serveertip

Serveren met de warme pannenkoeken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten