Gebonden Vissoep

  • Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-02-1999

Gebonden vis soep met verschillende soorten vis.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg vis (zalm, kabeljouw, enz)
2 uien
1 kleine winterwortel
2 stengels prei
1 kleine venkelknol
5 teentjes knoflook
olijfolie
2 eetlepels tomatenpuree
4 takjes tijm
1/2 bosje peterselie
1 laurierblaadje
2 1/2 dl witte wijn
peper, zout
2 eidooiers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de vis zorgvuldig onder de koude kraan en snijd hem in stukken.Halveer twee teentjes knoflook.Laat alle groenten in vier eetlepels olie goudbruin worden.Voeg de vis, tomatenpuree, tijm, peterselie, laurier, wijn, een liter water, peper en zout toe en laat het geheel op een klein vuur een half uur trekken. Pers de rest van de knoflook uit, vermeng dit met wat zout en de eidooiers
en klop hier druppelsgewijs acht lepels olie door, zoals bij het zelf maken van mayonaise.
Wrijf de soep door een zeef en serveer haar met de knoflooksaus en geroosterd stokbrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten