1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Hete smoor

Hete smoor

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-02-1999

Ingrediënten


300 tot 500 gram rundvlees (poulet)
1 fijn gesnipperde ui
1 halve fijn gesnipperde rode paprika
3 tot 5 gedroogde kleine lombokjes (rawits) of 2 tot 3 theelepels sambal
1 teen knoflook
1 theelepeltje trassi (gefermenterde garnalenpasta verkrijgbaar bij de toko)
2 blaadjes indische laurier, of gewone laurier
Twee theelepeltjes laos en sereh
0,5 dl ketjap
1 bouillonblokje
2 tot 3 dl water
Sla-olie
2 blaadjes djuruk of een parje citroen meesmoren


Verder heb je nodig


Pannetje met dikke bodem en deksel
Knoflookpers
Houten spatel


Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor
Hete smoor

Recept van mijn (Indische) oma.
Hete variant van de gewone smoor(zie mijn homepage)
Heerlijk rijsttafel gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijdt het rundvlees in kleine blokjes
Snipper de ui en de paprika
Pel de knoflook

Bereidingswijze

Doe een bodem olie in het pannetje
Fruit de uitjes en de paprika
Voeg de trassi toe(nu gaat het stinken.....)Voeg rundvlees toe en laat even gaar worden.
Voeg de laurier, laos, sereh en lombokjes (of sambal) toe. (Gevorderden mogen meer lombokjes of rawits toevoegen)
Even doorbakken en vervolgens blussen met de ketjap. Water en bouillonblokje erbij.
Deksel op pannetje en minstens een half uur laten smoren. Liefst minimaal een uur als je rundvlees gebruikt

Serveertip

Voor de gevorderde rijsttafel eters: Je kunt de lombokjes ook meefruiten met de uitjes en paprika voor een beter resultaat



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rogerjacobs


Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rogerjacobs
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top