1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Hete kip
  5. hete kip uit de romertopf

hete kip uit de romertopf

  • Multi-cultureel, Ovenschotel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-02-1999

Ingrediënten 4 personen


4 kippebouten
4 grote aardappelen
2 tenen gekneusde knoflook
450 gr boerensoepgroente
beker kippebouillon
zout
ajam pedis kruiden (pasta)
olie


Verder heb je nodig


Romertopf (en daar kan je een hele hoop mee doen), koekepan, spatel


Makkelijk, weinig gedoe, origineel, goedkoop, slank en lekker; het ideale recept!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de romertopf goed nat, was de kip, de aardappels in grote stukken.

Bereidingswijze

Aardappels in de romertopf, samen met de andere ingredienten, behalve de ajam pedis pasta, de olie en de bouillon.
De kip bovenop en dan de romertopf in de oven die nog koud moet zijn. De oven op 220 graden, 30 minuten laten staan.
Dan bak je de ajam in de olie in de koekepan en blust het met de bouillon.
Voeg dit bij de rest in de romertopf en laat het nog een uur in de oven garen.
Klaar!! Onwijs handig als je visite krijgt, want het gaart vanzelf.

Serveertip

Heerlijk met ciabatta, dat je kunt dopen in het sap. Ik drink er zelf graag een witte chardonnay bij, die lekker koud is.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mees


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mees
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top