meatloaf of "gebraden gehakt
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
een vleesgerecht dat ook heerlijk is koud op de boterham
Ingrediënten 6 personen
1 kop = 250 ml1 1/4 k. verse broodkruimels
1 dl melk
100 g champignons, heel fijn gehakt
1 stengel selderij heel fijn gesneden
1 grote ui, heel fijn gesneden
1 tl zout
1/2 tl vers gemalen peper
2 el water
1 tl olie
200 g kip of kalkoen gehakt
200 g mager gehakt
2 el verse basilicum heel fijn gehakt
1 groot ei
1 el tomaten puree of chili saus
Benodigdheden
oven; beslagkom; keukenmachine of chopper; pannelikker of vork; pannetje; cakeblik
Voorbereiding
de groenten heel fijn snijden
oven voorverwarmen tot 170 graden
van vers brood, wit of bruin, in een keukenmachine vers kruim maken ( of met een chopper)
Bereidingswijze
doe de uien, selderij en champignons met een 1/2 tl zout, het water en de olie in een pannetje.
breng dit aan de kook en laten het koken tot al het water is verdampt en de groenten mooi goudbruin zijn
doe de gehakt met de tomatenpuree of de chili saus in de kom.
voeg de rest van het zout, de broodkruimels en het groentenmengsel toe.
meng het geheel goed
doe het nu in een cakeblik of ander bakblik en bak het in het midden van de oven voor ca 1 uur en 15 min.
Serveertip
serveer met aardappelpuree en een groentensalade of snijd het koud in plakjes voor op de boterham waar je ook een vers blaadje sla op doet.