1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. sneeuwballen

sneeuwballen

  • Frans, Banket
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-02-1999

Ingrediënten


2 dl water zout 100 g boter 120 g bloem
4 eieren 35 g rozijnen 35 g sukade
35 g oranjesnippers slaolie poedersuiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Breng water met zout en boter aan de kook. Roer ineens alle bloem erdoor en blijf roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur en roer een voor een de eieren erdoor
2. Was de rozijnen, maak ze goed droog en snijd sukade en oranjesnippers klein. Roer de vruchten door het deeg en verdeel het deeg in 20 balletjes.
3. Verhit ruim slaolie in een stevige pan tot er een lichte damp afkomt (170 0C) en laat 2 a 3 bolletjes in het vet glijden. Laat ze langzaam rijzen en bruin bakken.
4. Leg de sneeuwballen even op keukenpapier en dien ze op, dik bestrooid met poedersuiker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeroen_dekker


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeroen_dekker
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top