1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. gefrituurde groenten met tomatensaus

gefrituurde groenten met tomatensaus

  • Vegetarisch, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-02-1999

Ingrediënten 6 personen


120 g patentbloem, 120 g volkorenbloem, 1 tl zout, 1 tl chilipoeder, 1 tl komijnpoeder (djinten), 3 dl water, 1 el citroensap, 1 stuk bloemkool in roosjes, 1 aubergine in blokjes van ca. 3x3cm, 1 courgette in blokjes van ca. 3x3cm, 250 champignons, 1 rode paprika in ringen van 0,5cm dik, 1 groene paprika in ringen van 0,5cm, 1 grote aardappel geschild en in blokjes van ca. 3x3cm, 1 blik gepelde tomaten (400g) uitgelekt, 1 rood spaans pepertje ontdaan van zaadjes en fijngehakt, 1 teentje knoflook geperst, 1 kleine ui gesnipperd, 1 el witte wijn azijn, 1 el lichtbruine basterdsuiker, zout, peper, frituurolie


Verder heb je nodig


Frituurpan, mes, schuimspaan, keukenpapier, foodprocessor of blender, steelpannetje.


Een heerlijk voorgerecht of borrelhapje waarvoor alle groenten van het seizoen kunnen worden gebruikt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Doe beide soorten bloem, het zout, het chilipoeder en de komijn in een grote kom. Meng door elkaar en maak een kuiltje in het midden.
- Giet het water en het citroensap in het kuiltje, roer ze door het bloemmengsel en klop tot het een glad beslag is.
- Was de groenten en de aardappel en laat ze op keukenpapier of op een theedoek goed uitlekken.
- Doe de tomaten, het spaanse pepertje, de knoflook, de ui, de azijn en de suiker in de foodprocessor of blender en draai tot het een gladde saus is.
- Verhit de saus al roerend op laag vuur in een steelpannetje. breng de saus op smaak met zout en peper en schep in een schaaltje.
- Verhit een laagje olie in een wok of frituurpan tot er lichte damp afkomt en een blokje brood in minder dan 1 minuut lichtbruin van kleur wordt.
- Dep de groenten goed droog met keukenpapier
- Doop de groenten met een paar stukjes tegelijk met behulp van een schuimspaan in eht beslag en zorg dat ze rondom door het beslag worden bedekt.
-Neem de stukjes groenten met de schuimspaan uit het beslag en laat het overtollige beslag boven de kom uitlekken
-Laat de groenten in de hete olie goudbruin frituren
- Neem de gefrituurde groenten uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken, Houd ze warm tot alle groenten zijn gefrituurd.



Serveertip

Je kunt allerlei groenten hiervoor gebruiken, uienringen zijn ook erg lekker.
Het is ook lekker om er knoflooksaus bij te geven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kayleigh


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kayleigh
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top