pompoensoep

  • Biologisch, Vegetarisch
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-02-1999

Een lekkere maaltijdsoep, waarin de pompoen niet overheerst. Beslist de moeite waard om eens te eten. Neem de hoeveelheden bij de ingredienten niet te strikt. Ook kan er naar hartelust gevarieerd worden, door bijv. prei of ui te nemen. De knolselder kan vervangen door koolraap Bedenk het zelf maar. Bij mij is de soep elke keer iets anders, en toch steeds lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1/2 pompoen. 1/2 knolselderij.1 flinke wortel. 2 aardappelen. bakje champignons. Klein blikje doppers. Bakje creme fraiche. Kruiden zoals; gember, djahe, peper, laos, zout. evt. mosterd. Tuinkers of bieslook.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was alle groente en snijd in niet te grote stukken. Schil de pompoen en snijd in blokjes.

Bereidingswijze

Kook de pompoen en knol of raap en aardappelblokjes in kruidenbouillon gaar. Pureer ze daarna. Voeg nu de wortel toe en evt. andere groente. En kook dit gaar tot een lekkere dikke soep. Voeg op het laatste moment de doppers en champignons toe. Voeg kuiden naar smaak toe. Vlak voor het serveren tuinkers of bieslook over de soep strooien.

Serveertip

Serveer met stokbrood met kruidenboter en een schaaltje geraspte kaas.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mimi_h avatar
mimi_h 26-08-2002

Ik heb deze soep nu al vaak gemaakt. Absoluut zowel mijn favoriet, als die van mijn dochtertje!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten