lasagna

  • Italiaans, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-02-1999
  • lasagna

    Lasagna

    Lasagna

  • lasagna

    Lasagna

    Lasagna

  • lasagna

    Lasagna

    Lasagna

  • lasagna

    Lasagna

    Lasagna

  • lasagna

    Lasagna

    Lasagna

  • lasagna

    Lasagna

    Lasagna

  • lasagna

    Lasagna

    Lasagna

  • lasagna

    Lasagna

    Lasagna

  • lasagna

    Lasagna

    Lasagna

  • lasagna

    Lasagna

    Lasagna

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (zoals basilicum, oregano, majoraan, peterselie, tijm, paprikapoeder-ontwikkel hierbij je eigen smaak, hoe vaker je dit recept maakt, hoe makkelijker dat wordt), 1 laurierblaadje, sambal (of verse Spaanse peper) naar smaak, 1 groot blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte of verse lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas of 350 gram geraspte kaas), 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kleine braadpan, grote Koekenpan, garde, ovenschaal en aluminiumfolie

Bereidingswijze

Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen. Eventueel kun je nog blokjes wortel en bleekselderij toevoegen. In de kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen (blijf roeren, anders brandt ze aan), tot deze niet zurig meer ruikt. Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen. In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden, zout en peper rul bakken. Toevoegen aan het tomatenpuree-mengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal (ja, ik weet het, dit is geen Italiaans ingrediënt, maar wel lekker en makkelijk. Fijngesneden Spaanse peper kan natuurlijk ook), suiker en evt. nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen. (Proef of je de kruiden-verhouding goed vindt, anders nog wat bijkruiden)
1/2 uur a 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 gr. C. Voor de bechamelsaus de boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen (schrik niet; het wordt een soort klont, maar dat komt goed!). Daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met zout en peper.
In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagnevellen leggen. Vervolgens bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella of 4 plakken kaas. Nu weer herhalen met een laag lasagnevellen, saus en kaas, vervolgens nog zo'n laag maar dan zonder kaas. Afdekken met aluminium-folie en in de oven schuiven, boven het midden. Na 30 min. de folie verwijderen en nog 15 min. in de oven laten. Als het "knettert" is het klaar.

Serveertip

Lekker erbij: plakken vleestomaat afgewisseld met plakken mozzarella. Hier wat pesto over verdelen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 30-07-2021

sambal?

Bassinho avatar
Bassinho 30-07-2021

Hemeltje lief, dit recept is goddelijk!

Lineke70 avatar
Lineke70 13-05-2021

Dit is recept is een toppertje!! Al voor de 5de keer gemaakt. Is een favoriet voor heel het gezin 👌👌

Jan1989 avatar
Jan1989 04-05-2021

Wat een ontzettend lekkere lasagne, vooral de sambal erbij is erg lekker!

renecas avatar
renecas 08-08-2020

Ik heb het nu voor de derde keer klaargemaakt. Erg lekker!

poebeerr avatar
poebeerr 24-07-2020

Lijkt me veel werk, maar wel lekker, de moeite van het werk waard. Dankjewel voor je recept.

DH1974 avatar
DH1974 17-05-2020

Oh ja en sambal doe ik er niet in.

DH1974 avatar
DH1974 17-05-2020

Super recept dit, echt heerlijk. Ik heb zelf wat dingetjes aangepast. Zo maak ik twee keer zoveel bechamelsaus, dan wordt hij romiger. Ook neem ik twee zakjes geraspte kaas van 175 gram om erin te verdelen. Ipv 3 kleine blikjes tomatenpuree gebruik ik 1 grote. Ik gebruik een hele bol knoflook voor erin en meer lasagnebladen, maar dat is een kwestie van uitproberen en persoonlijk voorkeur. Echt een supergerecht wat hier thuis favoriet is. Het is even wat werk, maar dan heerlijk smullen.

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 30-03-2020

Een echte Italiaan doet nooit sambal in zijn lasagne!

sheelavandervoort209 avatar

Lekker maar erg machtig! ik vond de tomatenpurree erg overheersen. Denk dat ik de volgende keer maar 1,5 blikje ga gebruiken. Verder is ie top!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten