1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. mexicaanse chipsschotel

mexicaanse chipsschotel

Door: marycul

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-02-1999

Ingrediënten 4 personen


1 pond rundergehakt
1 krop ijsbergsla
zak mexicaanse chips ( smaak naar keuze)
1 pot casa fiesta saus (Calve)
1 potje witte bonen in tomatensaus
flesje chilisaus
chili poeder
1 blikje mais
geraspte oude kaas
1 grote ui


Verder heb je nodig


Wok en
ovenschaal


Een ovenschotel die gegarandeerd een succes is, je blijft ervan eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 225 graden
sla kleinsnijden
ui snijden

Bereidingswijze

De ovenschaal invetten met boter en de chips over de bodem verdelen.
Hierover de gesneden sla verdelen.
gehakt rul bakken met de ui en chilipoeder. Daarna de mais en de pot saus erdoor mengen. een flinke scheut chili saus toevoegen.
Dit geheel over de sla verdelen. Hierover de witte bonen in tomatensaus strijken.
Tot slot bestrooien met geraspte kaas.
20 minuten in de oven.
Let op , even laten afkoelen, de sla blijft namelijk bloedheet. Smakelijk!!

Serveertip

Er zit eigenlijk genoeg groente in, maar wil je iets fris erbij, dan is een komkommersalade lekker. ( zie moeders komkommersalade)



Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marycul
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top