Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Regionale keuken
  5. Filet De Porc Sauce Robert

Filet De Porc Sauce Robert

Door: ednetten

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-02-1999

Ingrediënten 4 personen


2 varkenshaasjes samen 600gr, peper, zout
100gr roomboter, 3 uien gesnipperd, 1 el bloem, 2dl runderbouillon, 1/8 ltr room, 1 el
dyon mosterd, 1 el dragonazijn, 2el gehakte
bieslook



16e eeuws streekrecept van varkenshaasje met uien-mosterd-dragon
sauce

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. wrijf de haasjes in met pe/zo, verhit het grootste gedeelte van de boter en bak de haasjes snel aan, temper het vuur en voeg de rest van de boter toe, deksel schuin op de pan en in 20 min gaar braden, vaak keren en bedruipen, neem vlees uit de pan en houd warm. 2. leg in de achtergebleven boter de ui en fruit deze zacht en blond, strooi er de bloem over en fruit 2 min, voeg al roerend de bouillon toe en laat met deksel op de pan 5 min pruttelen, voeg room toe en weer 5 min pruttelen, passeer de saus door een bolzeef en verwarm opnieuw in de pan, voeg mosterd en dragonazijn toe, afsmaken met pe/zo.
3. escaloppeer de haasjes, dresseer ze dakpansgewijs op een verwarmd bord, nappeer er de sauce robert over, bestrooi met bieslook.

Serveertip

Serveer met gebakken dragonaardappeltjes
400gr krieltjes, 3 min blancheren en 15 min bakken in boter, weinig gehakte dragon er
door mengen. en met witlof-demi's: verwijder kern uit witlof, halveer in de lengte
omwikkel met 2 lapjes ontbijtspek, zet vast met prikker, aanbakken in boter, scheutje water erbij, 20 min garen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ednetten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top