Knoflooksoep

  • Frans, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-02-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
5 dl. kippebouillon, 24 knoflook teentjes grof gehakt, 1 ui bestoken met 3 kruidnagelen, 1 laurierblad, 2 salieblaadjes, 2 takjes verse tijm,6 sneetjes stokbrood, 3 eetl. olijfolie, 50 gr. halsharde kaas, zoals Port Salut, Comte, of jong belegen goudse geraspt of in piepkleine blokjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook en voeg de knoflook toe. Laat gedurende 45 minuten zachtjes koken. Doe de "bestoken" ui, laurierblad, salieblaadjes en tijm erbij. Laat allesnog 30 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon en roer er de olie door.
Leg de sneetjes stokbrood in voorverwarmde borden. Verdeel de kaas erover en schenk de bouillon erbij.
Dien de soep onmiddelijk daarna op.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

healing avatar
healing 04-05-2001

Hmm smaakt heeerlijk!!!

kookfreak avatar
kookfreak 07-02-1999

Hoi andrea, bedankt voor je recept. Het is alleen jammer dat ik een recept zoek waar geen kaas in is verwerkt aangezien wij daar niet van houden. Jammer, volgende keer beter. Groetjes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten