1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Knoflooksoep

Knoflooksoep

Door: andrea

  • Frans, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-02-1999

Ingrediënten 2 personen


5 dl. kippebouillon, 24 knoflook teentjes grof gehakt, 1 ui bestoken met 3 kruidnagelen, 1 laurierblad, 2 salieblaadjes, 2 takjes verse tijm,6 sneetjes stokbrood, 3 eetl. olijfolie, 50 gr. halsharde kaas, zoals Port Salut, Comte, of jong belegen goudse geraspt of in piepkleine blokjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook en voeg de knoflook toe. Laat gedurende 45 minuten zachtjes koken. Doe de "bestoken" ui, laurierblad, salieblaadjes en tijm erbij. Laat allesnog 30 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon en roer er de olie door.
Leg de sneetjes stokbrood in voorverwarmde borden. Verdeel de kaas erover en schenk de bouillon erbij.
Dien de soep onmiddelijk daarna op.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van andrea
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top