1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. gevulde karbonade

gevulde karbonade

Door: thea_g

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-02-1999

Ingrediënten 4 personen


P.p. een flinke karbonade(rib).Laat er door de slager een 'zakje' in snijden,( of doe dat zelf)
1 bol mozzarella, een bosje verse basilicum en 8 gedroogde tomaatjes op olie.
Italiaanse knoflookkruiden naar wens


Verder heb je nodig


Ovenschaal, coctailprikkers


Met mozarella, basilicum en gedroogde tomaten gevulde karbonade

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd, of laat snijden, een zakje in de karbonade om tevullen.

Bereidingswijze

Snijd de bol mozzarella in 8 plakken.
Vul elk zakje met een plak kaas,een blaadje basilicum en een gedroogd tomaatje.Sluit met een coctailprikker. Strooi de knoflookkruiden over de karbonade en bak ze aan in olijfolie.Als ze lekker bruin zijn overdoen in een Ovenschaal en ? 12 minuten in de oven, op 200 graden. Na 6 min. de resterende kaas, met een blaadje basilicum en een gedroogd tomaatje op de karbonade leggen, zodat de kaas er over smelt.

Serveertip

Serveren met krieltjes met fijngeknipte peterselie en een groene salade.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top