1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Taart
  5. spinazie taart

spinazie taart

  • , Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-02-1999

Ingrediënten 6 personen


2 el olie, 1 grote gehakte ui, 2 teentjes geperste knoflook, 500 g gehakte diepvriesspinazie ontdooid en uitgelekt, 2 eieren, 1/2 tl gemalen nootmuskaat, 200 g geraspte oude kaas, 50 g gemalen parmezaanse kaas, zout,peper,250 g volkorenmeel, 125 g bloem, 175 g margarine, 3-4 el koud water, losgeklopt ei voor het glaceren


Verder heb je nodig


Pasteivorm (doorsnee 23cm), pan, oven, deegroller


Hartige taart

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg knoflook en spinazie toe en bak dit, onder af en toe roeren, 10 minuten zachtjes mee. Laat wat afkoelen en roer dan de eieren, nootmuskaat, de 2 kaassoorten en naar smaak peper en zout erdoor.
Het deeg: meng de meelsoorten in een mengkom en kneed de margarine erdoor tot het mengsel kruimelig is. Voeg zoveel water toe dat er een stevig deeg ontstaat, stort dit op een met bloem bestoven aanrecht en kneed het glad. Snijd 2/3 van het deeg af, rol het uit tot een dunnen deeglap en bekleed hier een pasteivorm mee (doorsnee 23 cm), tot over de rand. Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg in de pasteivorm en maak de randen van het deeg vochtig. Rol de rest van het deeg uit en snijd het in strookjes van 5 mm. Leg de strookjes ruitvormig over de vulling en druk ze aan de randen goed aan. Bestrijk ze met ei en bak de taart in 45-50 minuten in een voorverwarmde, matig warme oven (200 C, gasstand 6) goudbruin.

Serveertip

Serveer warm of koud met een frisse, gemengde salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kayleigh


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kayleigh
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top