Haaievinnesoep

  • Chinees, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-02-1999

Wie kent het niet

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
125 gram gedroogde of 1 blikje haaievinnen.(verkrijgbaar in een toko)
2 etl olie
2 sjalotjes
t tl gemberpoeder
1 etl soja
1 tl ve-tjin
1 liter kippenbouillon
75 gram magere ham
3 etl maizena
evt. 2 etl droge sherry
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vergiet
pan

Voorbereiding

Gedroogde haaievinnen tenminste 8 uur weken in veel water, daarna afgieten.
sjalotjes snipperen
ham in kleine reepjes snijden

Bereidingswijze

Laat de haaievinnen in ruim kokend water koken tot ze zacht zijn (30minuten tot
1 1/2 uur.
Als ze bijna zacht zijn:
fruit de sjalotjes glazig in de olie (in de soeppan) en doe er de gemberpoeder bij.
Giet de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de haaievinnen in een vergiet uitlekken en roer ze door de bouillon, draai de hittebron laag zodra alles weer kookt.
Maak een glad papje van soja, sherry en maizena en roer dit door de inhoud van de pan. Roer de ham door de soep en doe de ve-tjin erbij. Voeg verder naar smaak soja, peper en/of zout toe.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten