Geflambeerde bananen

  • Internationaal, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-07-1998

Bananen geflambeerd met rum, met amandelen en advocaat.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetl. amandelsnippers
4 stevige bananen
40 gr. boter
100 gr. suiker
1 eetl. citroensap
1 dl. sinaasappelsap
1/8 liter slagroom
4 eetl. advocaat
1/2 dl. rum
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer/garde

Voorbereiding

Rooster in een droge koekenpan de amandelsnippers.

Bereidingswijze

Pel de bananen en halveer ze in de lengte. verwarm in een koekenpan de boter en 80 gr. suiker, dhet citroensap en de helft van het sinaasappelsap op een laag vuur tot de suiker is gesmolten en lichtbruin gaat kleuren. Roer er de est van het sinaasappelsap door. Leg er de bananen in er smoor deze circa 5 min. op een matig vuur. Klop intussen de slagroom en 20 gr. suiker stijf. Meng de advocaat eerdoor. Giet de rum over de bananen en neem de pan van het vuur. Steek de rum aan(onder de afzuigkap) en laat even branden.

Serveertip

Verdeel de geflambeerde bananen over bordjes. Schep er de slagroom op. Bestrooi de geflambeerde bananen met de amandelsnippers.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten