Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Escargots Bourguignonnes

Escargots Bourguignonnes

Door: jigsaw

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-02-1999

Ingrediënten 4 personen


1 blik wijngaardslakken,
24 slakkenhuisjes,
125 gram boter,
1 teentje knoflook,
1 eetl. gehakte peterselie,
1 eetl. gehakte sjalotjes,
zout en peper


Verder heb je nodig


Slakkenpannetjes indien aanwezig


Deze klassieker speciaal voor "Hellen".

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de slakken uit blik uitlekken, bewaar het vocht.
Leg de slakkehuisjes (bij delicatessenzaken te koop) in kokend water, laat enkele minuten trekken en laat dan uitlekken.
Roer de boter zacht en meng deze met de knoflook, de peterselie, de sjalotjes en wat zout en peper.
Verwarm de oven tot ongeveer 150 graden. Sprenkel wat vocht van de slakken in elk huisje. Stop in elk huisje een slak en maak de openingen dicht met de kruidenboter.

Bereidingswijze

Leg de slakken in een slakkenpan en laat in de oven bakken tot de kruidenboter gaat schuimen. Serveer zo heet mogelijk.
Als je geen slakkenpan heeft kunt je de slakken ook in een lage vuurvaste vorm op zout of tussen gedroogde erwten leggen.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jigsaw
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top