Kiplekkere Kidneybonen
- Multi-cultureel, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Eenpansgerecht met veel groenten.
Voorbereiding
Verwarm de oven op 200'C. Snijd de paprika door midden en druk de helften een beetje plat, leg ze op een stukje bakpapier in de oven en rooster ze tot het velletje zwart begint te worden. Snijd intussen het vlees in reepjes, snipper het uitje, was het preitje en snijd het in ringetjes. Snijd de komkommer in blokjes. Doe de kidneybonen in een zeef en spoel ze met koud water even af. Laat de mais uitlekken. Neem de paprika uit de oven en laat de beide helften afkoelen tot ze hanteerbaar zijn, verwijder dan de zaadlijsten en het velletje en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een braadpan en bak de stukjes kip (of kalkoen) rondom bruin. Doe het uitje erbij en fruit even mee. Voeg de prei en de knoflook toe en schep even om. Voeg ca. 2,5 dl. water toe en de Burito-kruiden en roer om. Laat op laag vuur ca. 10 min. prutten. Voeg dan de komkommer, de paprika, de bonen en de mais toe samen met de Taco-saus. Voeg evt. nog wat cayennepeper toe. Laat alles goed heet worden.