Slanke Zuurkoolschotel
- Slanke keuken,
- 20-30 min.
Zuurkoolschotel met banaan en aardappelpuree uit de oven. (400 kc)
Ingrediënten 1 persoon
75 gr. rundergehakt, 1 ui, peper, zout, 100 gr. zuurkool, 1 eetl. rozijnen, 1 banaan, 4 eetl. aardappelpuree, 1 eetl. paneermeelBenodigdheden
oven, ovenschotel, panVoorbereiding
Vet een ovenschotel in, snipper de ui, maak de aardappelpuree (vers of pakje), schil en snij de banaan in plakjes.
Bereidingswijze
Bak het gehakt zonder boter. Voeg de gesnipperde ui toe en maak op smaak met peper en zout. Kook 100 gr. zuurkool met 1 eetl. rozijnen. Bak de banaan met een beetje boter. Maak de aardappelpuree. Leg in de ovenschotel laag om laag het gehaktmengsel, zuurkool, banaan en aardappelpuree. Laatste laag aardappelpuree met 1 eetl. paneermeel en een een beetje boter bestrooien. In de oven laten gratineren.
Serveertip
Lekker met een salade.