1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Taart
  5. Tropische Taart

Tropische Taart

Door: valentijn

  • Amerikaans, Banket
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 02-02-2000

Ingrediënten 2 personen


7 schijven ananas - 175 g boter of margarine - 225 g lichtbruine basterdsuiker - 1 zakje vanillesuiker - 3 eieren - 200 g zelfrijzend bakmeel - 75 g geraspte kokos - 2 eetlepels rum - poedersuiker - dichte taartvorm, diameter ca. 28 cm (voor Valentijnsdag gebruik je natuurlijk een hartvorm).



Jamaicaanse taart met ananas en kokos!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwaremn op 175 ?C. Ananas in zeef laten uitlekken en ? dl sap opvangen. In pan 50 g boter smelten en over de bodem van de taartvorm verdelen. 75 g basterdsuiker en vanillesuiker erover strooien. Ananasringen erop leggen. In kom rest van boter met rest van suiker in ca. 5 minuten tot cremekleurig en romig mengsel kloppen. Eieren een voor een erdoor kloppen. Bakmeel en kokos in gedeeltes door botermengsel scheppen. Ananassap en rum erdoor roeren en het beslag over de ananas scheppen. Taart in het midden van de oven in ca. 50 minuten bruinbakken. Taart ca. 5 minuten in de vorm laten afkoelen, op schaal keren en verder laten afkoelen. Vlak voor het serveren bestrooien met poedersuiker.
Lekker met slagroom.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van valentijn
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top