paella valenciana

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-01-1999

Paella zoals het hier in Valencia gemaakt wordt, om je vingers bij op te eten, zo lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Rijst(liefst ronde korrel), 200 gr. konijn, 200 gr. kip, 200 gr vis(inktvis ringen, garnaaltjes, mosselen, rivierkreeftjes etc.), 2 teentjes knoflook, 1 ui, halve rode paprika, halve groene paprika, blik tomaten, boontjes (doppertjes, tuinbonen, snijbonen, sperciebonen alles wat hier onder kan vallen), safraan of kleurmiddel, visfond of gewoon water, olijfolie, peper en zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Liefst een paella-pan anders een grote koekepan, een driepotige houder voor de pan.

Voorbereiding

Pak de auto samen met je familie en ga naar het bos , strand, hei, noem maar op zorg wel dat je er een vuurtje kan bouwen (openbare BBQ-plek?). Maak een wandeling doe spelletjes . begin een vuurtje trek een flesje wijn open en .. (Het is een lunch, dus niet tot 's avonds laat in het bos ofzo)

Bereidingswijze

Doe olie in de pan en als die heet is doe er de uien knoflook (gesnipperd) in. Doe het vlees (kip en konijn) erbij en braad het even aan. Doe de paprika erbij en de bonen en gooi er het bik tomaten bij.Zout, peper en de safraan of kleurmid. kunnen er nu bij gedaan worden. roer alles even goed door. Doe de zeevruchten erbij en laat alles even koken. Doe de rijst er bij(strooi de rijst er in kruisvorm in - - , als de rijst net boven het water uit komt is het genoeg) en roer het even door. Doe er de visfond of het water bij tot dat het op hoogte van de houders staat. Laat het zachtjes droogkoken en bedek het dan meet wat folie totdat de rijst gaar is. y esta.

Serveertip

De bedoeling is gewoon uit de pan eten. Hier vinden ze de aangebrande korst op de bodum erg lekker. Drink er een lekkere rosado bij en buen aproveche!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 09-05-2015

Gisteren gemaakt met kip, garnalen en mosselen, maar zonder konijn. Smaakte naar meer! Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten