1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Satesaus

Satesaus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 30-01-1999

Ingrediënten 4 personen


Olie
twee eetlepels pindakaas
ketjap
knoflook
indische kruiden
2 dl water



Het basisrecept voor rijsttafel of barbeque

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat op een zacht vuurtje de olie met de knoflook warm worden. Smelt hierin de pindakaas (brand snel aan, pas op). als het geheel vloeibaar is water erbij, nu het vuur hoger en aan de kook brengen. Saus laten inkoken tot het gebonden is. Dan op een heel laag vuur ketjap erbij (flinke scheut) en de kruiden, eventueel nog een beetje sambal. Proef even of het niet meer teveel naar pindakaas smaakt. Niet te lang op het vuur laten staan want het schift nogal snel. Goed blijven roeren dus en niet te heet laten worden.

Serveertip

Er kan eventueel nog een fijngesnipperd uitje doorheen. Lekker met stokbrood, sate of nasi



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van julie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van julie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top