sperziebonensalade
- Goedkoop en snel, Salade
- 10-20 min.
Romige, makkelijk te maken, heerlijke sperziebonen salade met rode ui en spekjes
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr sperziebonen,zout,
3 plakken ontbijtspek van 2 mm dikte,
2 rode uien,
voor de dressing:
1 sjalotje, fijngehakt,
1 dl zure room,
2 eetlepels mayonaise,
peper,
1 mespuntje suiker,
tabasco.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 275,53 kcal |
Koolhydraten | 8,72 g |
Eiwitten | 13,86 g |
Vetten | 19,18 g |
Benodigdheden
zeef of vergiet,pan,
koekepan,
kom,
keukenpapier
Voorbereiding
Kook de sperziebonen met wat zout in ca. 12 minuten beetgaar. Spoel ze direct onder koud stromend water en laat ze uitlekken in een zeef of vergiet. Doe ze daarna in een kom.
Maak intussen de dressing: Blancheer de sjalotsnippers 1 minuut in kokend water (om de smaak te verzachten), spoel ze direct onder de kode kraan en laat ze even uitlekken in een zeefje. Vermeng de zure room met de mayonaise en de sjalotsnippers en breng het geheel op smaak met versgemalen peper, een mespuntje suiker en een paar druppels tabasco.
Snijd het spek in luciferdunnen reepjes en laat ze zachtjes uitbakken in een droge koekepan. Schep de spekjes zodra ze mooi goudbruin en krokant zijn uit de pan en laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Roer het spekvet door de dressing.
Pel de uien, snijd ze verticaal doormidden en snijd de helften in smalle reepjes. Doe de uireepjes bij de sperziebonen.
Vermeng de sperciebonen en de uien ca 30 minuten voor het opdienen met de dressing en schep alles zorgvuldig doorelkaar.
Bereidingswijze
Serveer de salade in een ondiepe serveerschaal en strooi er vlak voor het opdienen de spekjes over.
Serveertip
Lekker met gegrild vlees en bij de barbeque.