1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zuidzeevis

Zuidzeevis

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-01-1999

Ingrediënten 4 personen


1 kg kabeljauwfilet
zout
sap van 3 citroenen,
rasp van 3 citroenen,
3 kleine uitjes,
30 gram boter,
250 ml water,
1 theel. gehakte gember,
1 theel. gembernat,
1 snuifje nootmuskaat,
3 druppels tobasco,
4 eieren,
1 eetl. maizena,
1 snuifje saffraan



Australisch visgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de visfilets in flinke stukken en wrijf ze in met zout en 2 eetl. citroensap.
Schil de uien en snijd ze in ringen.

Bereidingswijze

Verwarm de boter en fruit de uienringen glazig. Leg de stukken vis erbij, bak ze aan alle kanten aan, giet het water erover, voeg gember en gembernat, nootmuskaat, tobasco, geraspte citroenschil en de rest van het citroensap toe. Laat alles op matig vuur in gesloten pan 15 minuten stoven.
Klop de eieren met de maizena en saffraan. Roer er wat van de hete visbouillon door en giet het mengsel al roerend bij de vis, zodat een gebonden saus ontstaat. Niet meer laten koken en direkt serveren.

Serveertip

Serveer met rijst en een lekkere salade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jigsaw


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jigsaw
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top