1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Krabsalade

Krabsalade

Door: ingrid_g

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-01-1999

Ingrediënten 4 personen


1 kopje gekookte rijst, 1 eetl. citroensap, 4 plakken ananas (vers of blik), 150 gr. krabsticks, 20 gr. boter, 50 gr. geschaafde amandelen, 2 flinke eetl. mayonaise, 2 eetl. ananassap(bijv. van het blik), 2 eetl. zure room, sla, dille


Verder heb je nodig


Standaard keukenspul


Overheerlijke Krabsalade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de rijst, bak de amandelen bruin (niet te bruin!), snij de krabsticks in stukjes, snij de ananas in stukjes.

Bereidingswijze

Pak een grote mengbeker en doe daarin de rijst, citroensap, ananas, krab, geschaafde amandelen, mayonaise, ananassap en de zure room. Roer dit door elkaar heen. Leg de gemengde sla op bordjes of in glazen. Plaats hierop de krabsalade en garneer met de dille.

Serveertip

Ik maak dit vrij vaak als onderdeel van een buffet gerecht. Voor 12 p. gewoon alles maal 3. Heerlijk ook als voorgerecht met geroosterd brood of als hoofdgerecht met een stevige soep vooraf.
Smullen maar !



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingrid_g
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top