1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. ZOUTE KRABBETJES VOOR OP BBQ

ZOUTE KRABBETJES VOOR OP BBQ

  • Multi-cultureel,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-08-2007

Ingrediënten


1,5 kg varkenskrabbetjes (spareribs) - 1 liter vleesbouillon van tablet of uit pot - 2 e zeezout - 1 rode peper zonder pitjes en in stukjes gesneden - 2 teentjes knoflook - 1 ui - 3 cm verse gemberwortel - 1 t kaneelpoeder - 1 t chilipoeder - 1 e citroensap of witte wijnazijn - 2 e cognac of vieux - 1 e bruine basterdsuiker - 2 e zonnebloemolie



Een recept uit Zuid Afrika Soutribbetjies

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook krabbetjes twintig minuten zachtjes in vleesbouillon. 2. Droog ze af en leg krabbetjes naast elkaar op een schaal. 3. Bestrooi met zeezout en laat dit vijftien minuten intrekken. 4. Pureer in keukenmachine de peper, ui, knoflook, gember, kaneeloeder, chilipoeder, citroensap en cognac tot pasta. 5. Dep krabbetjes nog een keer droog tot alle overtollige zout is verwijderd. 6. Bestrijk krabbetjes met helft van pasta (zonder olie) en laat het voor tenminste een uur in koelkast marineren.

7. Roer olie door rest van pasta en rooster krabbetjes rondom gaar en mooi van kleur terwijl je het met de pasta bestrijken.. (keer regelmatig om)

Serveertip

Variaties zijn:

- vervang verse gember met gemberbolletjes op stroop
- gebruik i.p.v. chilipoeder, paprikapoeder
- serveer geroosterde knofflook bij. Verpak in aluminiumfolie een hele bol knoflook die een beetje open gedrukt is en besprenkeld met olijfolie. Leg pakje knoflook voor 45 minuten in hete kolen tot ze zacht zijn. Knijp deze uit over vlees of over brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top