Borek
- Turks, Voorgerecht
- 60-120 min.
Börek een Turks voorgerecht waar eigenlijk een ander soort deeg voor wordt gebruikt maar met bladerdeeg ben je veel sneller klaar en is minstens net zo lekker.
Ingrediënten
Voor ongeveer 20 börek500 g gehakt (lams/runder)
1 ui
1 pepertje
2 el tomatenpuree
2 teentjes knoflook
1 el gehakte peterselie
Zout en peper naar smaak
1 tl koriander
1 tl cayenne peper
1 tl kurkuma (koenjit)
2 pakjes roomboter bladerdeeg uit het vriesvak
2 losgeklopte eieren
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1983,15 kcal |
Koolhydraten | 402,14 g |
Eiwitten | 35,92 g |
Vetten | 23,38 g |
Voorbereiding
Bak het gehakt rul in eigen vet. Voeg de ui, knoflook en het pepertje toe. Laat even doorbakken tot de ui glazig is. Voeg dan de kruiden toe en roer even door. Doe dan de peterselie erbij en als laatst de tomatenpuree. Laat de puree even goed doorbakken om de zure smaak eraf te halen. Laat het mengsel goed afkoelen. Dit is fijner werken wanneer je het mengsel op het bladerdeeg doet.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor en maak de plakjes bladerdeeg los van elkaar en leg ze op het aanrecht om te ontdooien. Leg vervolgens als het deeg ontdooit is een eetlepel gehakt mengsel in het midden van het deeg. Vervolgens doe je de randjes van het deeg naar elkaar toe en druk ze voorzichtig aan. Leg ze op het bakpapier van de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Doe ze in de oven en laat ze bakken tot ze goudbruin zijn.
Bron
familie recept
Serveertip
Knoflook of uiensaus smaakt hier heerlijk bij.