vakensrollade met mosterd en knoflook

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 08-08-2007

Gewoon lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr. vakensrollade 2 teentjes knoflook 2 takjes rozemarijn 35 gr. amandelschaafsel 2 oude witte boterhammen 2 eetlepels grove mosterd 3 eetlepels olijfolie 20 gr. boter, zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel de knoflook en snijd ze in de lengte in plakjes. Pluk de rozemarijntoefjes van de stelen. Prik de rollade rondom met een puntig mesjes in en steek in elke opening een plakjes knoflook en een toefje rozemarijn. Snijd de korstjes van het brood en maal de boterhammen met de amandelschaafsel in een keukenmachine fijn. Roer de mosterd, 1 eetl. olie en peper en zout door. Bestrooi naar smaak met peper.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 90. Verhit de rest van de olie met de boter in een braadpan en braad de rollade rondom bruin aan. Neem het vlees uit de pan en verdeel het broodkruimmengsel erover, Druk goed het goed aan en leg de rollade in een passende lage ovenschaal. Braad de rollade in de voorverwarmde oven in ongeveer 2 uur bruin en gaar.Snijd de rollade in plakken en strooi de eventueel in stukken gebroken korst erover.

Serveertip

Lekker bij zomer of winterstamppotten. Eet smakelijk. Groetjes Micky

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten