1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. BBQ saus.*

BBQ saus.*

  • Amerikaans, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-08-2007

Ingrediënten


200 gr gerookt spek in blokjes gesneden
250 ml tomatenblokjes op sap ( blik of pak)
300 ml water
5 tenen knoflook, gesneden
5 el fijngehakte uien
2 el olijfolie
1 tl selderijzaadjes
1 tl thijm
3 el rode wijnazijn
2 el dyonmosterd
1 tl kaneelpoeder
2 el suiker
1 tl zout
1 tl cayennepeper

Houdt u van iets pittiger voeg dan een gehakt rood pepertje toe.


Verder heb je nodig


Pan, staafmixer en pureerzeef.


Het is mijn favoriete BBQ saus.
Dit recept is voor ongeveer 3/4 ltr. saus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bak het rookspek op laag vuur rustig uit, voeg de ui en knoflook toe bak ze zacht en goudgeel, daarna de rest van de ingrediënten toevoegen.
Het geheel aan de kook brengen, van de kook afhalen en onder af en toe roeren 20 minuten laten pruttelen.

Bereidingswijze

Laat de saus afkoelen, pureer deze met de staafmixer en laat de puree door een zeef passeren.

Serveertip

Deze saus leent zich ook uitstekend om het vlees mee te bestrijken en te laten marineren.
Verdeel de saus voeg smaken toe en krijg zo een smaakvariatie tussen de verschillende grille gerechten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van branies


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van branies
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top