1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Yakitori.*

Yakitori.*

Door: branies

  • Japans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-08-2007

Ingrediënten


Kipdijtjes, ontveld, ontbot, in hapbrokjes gesneden en licht platgedrukt.
Steeltjes van de lente ui
150 ml teriyaki saus, per 500 gr. vlees
satéstokjes


Verder heb je nodig


Steelpan


Een kipsaté met een verfijnde smaak, envoudig te bereiden. Grillen op houtskool komt de smaak ten goede.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Teriyaki saus:
125 ml donkere Japanse soyasaus
125 ml mirin ( zoete rijstwijn )
2 el suiker

Verhit al roerend de ingrediënten in een steelpan, haal het van de kook en laat het nog een paar minuten pruttelen. Laten afkoelen en koel opslaan.

U kunt mirin vervangen door sake, de sake : suiker verhouding = 3:1, achteraf is dit nog naar smaak aan te passen.

Bereidingswijze

Laat de sate stokjes in water weken.
Snij de ui stelen in de lengte in de breedte van de brokjes.
Rijg de stokjes om en om met een kipbrokje en een dun haaks ui-steeltje, dikke stelen halveren of in vieren delen.

Bestrijk de yakitori met de teriyaki saus en laat dit een half uurtje rusten.

Grille de yakitori aan twee zijden en bestrijk deze tijdens het grillen met de teriyaki saus.

Serveertip

Grille sesamzaadje is de koekenpan en bestrooi hiermee de spiesje.

Bron

Setsuko Yoshizuka



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van branies
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top