1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Indisch haantje

Indisch haantje

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-08-2007

Ingrediënten 4 personen


1 kip
2 bakjes champignons
2 paprika's
4 dikke uien

Voor de saus
8 el azijn
8 el ketjap
16 thl bruine basterdsuiker
1/2 fles ketchup
1 thl sambal


Verder heb je nodig


Een pan om een hele kip in te kunnen koken, een pannetje voor de saus en een hapjespan om de champignons, uien, paprika en later alles in te kunnen hebben.


Een Indisch gerecht voor bij de rijst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De kip koken en af laten koelen, vervolgens al het vlees eraf halen en klein snijden. De paprika, champignons en uien snijden.

Bereidingswijze

Alle ingredienten voor de saus bijelkaar in een pannetje en beetje droogkoken.
De champignons, paprika en uien bakken, daarna vlees toevoegen om vervolgens de saus toe te voegen en het gehele paar minuten inkoken. Alles een dag van te voren klaarmaken. (dus het geheel een dag lang laten staan)

Serveertip

Rijst erbij!!

Bron

Recept van m'n tante!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top