Penne met zalmsnippers

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 31-07-2007
  • Penne met zalmsnippers

    Penne met zalmsnippers

    Penne met zalmsnippers

  • Penne met zalmsnippers

    Penne met zalmsnippers

    Penne met zalmsnippers

  • Penne met zalmsnippers

    Penne met zalmsnippers

    Penne met zalmsnippers

Romig en makkelijk visgerecht. Gezond en lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200-250 gram gerookte zalmsnippers, scheutje kookroom, 50 gram pijnboompitten, 1 citroen, per persoon 100-150 gram ongekookte pasta (penne rigate), rucola sla, paar takjes dille, twee teentjes knoflook, peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak vooraf of onder het koken van de pasta alvast een koud sausje van een goede scheut kookroom (bijv. Blueband Finesse), een beetje citroensap naar smaak, peper, zout en een paar takjes dille(versnipperd). Even roeren en laat dit heel even staan. Rooster alvast eventjes kort de pijnboompitjes zodat ze een beetje bruin en lekker knapperig worden.

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar in ruim water. Giet de pasta af als deze klaar is. Verhit in een koekepan een scheut olie met de geperste of gesneden teentjes knoflook. Schep hierin de pasta heel kort om en om (2 minuutjes) zodat er een lekker knoflooksmaakje aan de pasta zit. Schep de pasta daarna op de borden. Over de pasta gaat een klein beetje dille, strooi je wat pijnboompitjes en leg je een heel klein bedje van rucola sla.
Hieroverheen verdeel je de gerookte zalmsnippers. Over dit geheel giet je met een lepel een beetje van de voorafgemaakte roomsaus met dille en citroen. Strooi de laatste pijnboompitjes en het is klaar om op te dienen.

Bron

Eigen fabrikaat

Serveertip

Lekker met een frisse salade of met een broodje maar ook prima zo te eten. Snipper ook eens een klein uitje door de olie en knoflook in de pan voor een iets vollere smaak.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

abdoulah avatar
abdoulah 20-04-2021

I want to give you a free cookbook and some ideas for beginners and professional cookbooks that will help you make the transition from amateurs to meal planning. With a few basic techniques, tools and some ingredients, you will be able to prepare amazing meals for one or more in no time! download books ((https://bit.ly/3tA8vEL )). So, we selected the best of the best and I went back into the test kitchen. I continued tweaking and testing... Making preparation methods simpler... improving the mix of ingredients... adding new recipes to the collection " and making sure each one was aligned with the "Magic Macros" of the keto diet. Every recipe was carefully tested, until we achieved the perfect texture, crumb and ease of preparation. And I refused to settle for anything less than extraordinary taste... We continued improving until every recipe was perfect and perfectly keto friendly! Today, Im proud to introduce the results of those efforts and announce Healing Gourmets latest and greatest grain-free recipes book ((https://bit.ly/3exgeNB))

misstrip avatar
misstrip 15-06-2015

Snel en makkelijk te maken, was erg lekker. Ook mijn zoon vond het heerlijk!

metata avatar
metata 25-08-2014

De lekkerste vis is te bestellen bij eetvis.nl vandaag voor 12.00 uur besteld is de volgende dag al in huis.

mikoo avatar
mikoo 26-08-2013

Hmmmm.... Dit was echt heerlijk. Zo simpel kam het zijn. Lekker met een lauwwarme salade van rucola en sperziebonen.

jenny6 avatar
jenny6 10-05-2013

Heeeeeerijk en super snel gemaakt, dank je voor recept.......

Christel1976 avatar
Christel1976 15-03-2013

Hmmmmm, het was heerlijk!!!

MoonKolk avatar
MoonKolk 04-07-2012

Erg lekker!! Zelfs de kids hebben heerlijk zitten smullen!

vliet100 avatar
vliet100 26-05-2012

was heerlijk

Xce avatar
Xce 14-12-2011

super!

Jannietjek1 avatar
Jannietjek1 07-07-2011

Ga het vanavond voor mijn ouders maken, lijkt me heerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten