Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Engelse Appelketchup

Engelse Appelketchup

Door: ttoonn

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-07-2007

Ingrediënten


2 kg appelen (Cox, Granny Smith of Elstar), zonder klokhuis en in grove stukken ? 1 grote ui, grofgesneden - 600 ml witte wijnazijn ? 1 eetlepel zout ? 1 theelepel hele kruidnagelen ? 1 kaneelstokje ? 200 gram suiker


Verder heb je nodig


Grote pan
zeef


Engelse Appelketchup
goed voor ruim 1 liter

Warm bereide ketchups met een hoog azijn gehalte , zoals deze Engelse ketchup, kunnen tenminste zes maanden worden bewaard wanneer de flessen op de juiste wijze zijn gesteriliseerd en afgesloten. Bewaar de ketchup op een koele, droge en donkere plaats.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Flessen of potten steriliseren

Bereidingswijze

Doe de appelen, ui, het zout, de kruidnagel, kaneel en de azijn in een grote pan. Breng het mengsel aan de kook en laat het 1,5 uur zachtjes pruttelen tot de massa helemaal zacht is. Werk het geheel door een fijne, niet-metalen zeef. Giet de massa weer terug in de pan en roer op een laag vuur langzaam de suiker erdoor. Breng de ketchup aan de kook en laat hem 5 minuten doorkoken. Giet de ketchup meteen in hete gesteriliseerde flessen, sluit ze af en sla de flessen op



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ttoonn
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top