Lauwwarme pastasalade van blauwe kaas en rucola.

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-07-2007

Pappardelle met rucola en blauwe kaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-2 x 250 g pappardelle (pasta), koelvers
-2 x 4 trostomaten, in plakken
-3 eetlepels honing-mosterddressing
-1 eetlepel verse tijm (zakje a 15 g), alleen de blaadjes
-3 eetlepels walnotenolie
-150 g blauwaderkaas (bijv. roquefort of fourme d ambert), verkruimeld
-1 zakje walnoten (55 g), grofgehakt
-1 zak rucola (sla, 75 g)
-zwarte peper, versgemalen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-Pan
-Snijplank
-Koksmes
-Bekken

Voorbereiding

Kook de pappardelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel intussen de plakken tomaat over een schaal. Sprenkel er de dressing over en bestrooi ze met de tijm.

Bereidingswijze

Giet de pappardelle af en schep om met de walnotenolie, de blauwaderkaas, de walnoten en de rucola. Breng de pasta op smaak met versgemalen peper en verdeel hem over vier borden of kommen.

Bron

Allerhande

Serveertip

Geef de tomatensalade er apart bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten