Runderstoofvlees met blond bier

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Runderstoofvlees met blond bier

    Runderstoofvlees met blond bier

    Runderstoofvlees met blond bier

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 uien
6 ons hacheevlees in stukjes gesneden)
3 el.boter
0.5 el.bloem
1 flesje blond bier
150 ml.runderbouillon
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
3 el.balsamicoazijn
2 elstar appels
peper
zout











Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 560,25 kcal
Koolhydraten 29,43 g
Eiwitten 35,20 g
Vetten 30,30 g
Benodigdheden

Braadpan en voor de liefhebber de slow-cooker.

Voorbereiding

Pel de uien en snipper ze fijn.kruid het vlees met peper en zout.
Schil de appels,verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 12 partjes.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees op hoog vuur in ca.5 min.rondom bruin.
Schep het vlees uit de pan en doe alvast in de slow-cooker.
Voeg de uien en de suiker toe aan het bakvet en fruit deze op middelhoog vuur 3 minuten.
Schenk het bier en de bouillon in de pan.
Steek de kruidnagel in de laurierblaadjes en voeg deze met de balsamicoazijn aan het het megsel toe.
Giet alles over het vlees in de slow-cooker.
Stoof het vlees in de slow-cooker tussen de 6 en 8 uur gaar.
Stoof de appelpartjes de laatste 15 mee in het stoofpotje.
Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagels uit het stoofpotje en breng het op smaak met peper en zout

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en rode kool.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

happyfeet avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten