1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Perzikenprutje

Perzikenprutje

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-01-1999

Ingrediënten 2 personen


200 gr. varkenslappen, sojasaus, knoflook, 1/2 l. blik perziken op eigen sap, 1 grote of 2 kleine uien, tomatenpuree, (scheutje rode wijn), boter


Verder heb je nodig


Niets bijzonders.


Typisch voorbeeld van studentenvoer

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijdt het vlees in stukjes en marineer het ongeveer 10 minuten in de sojasaus.
Snijdt de perziken in stukjes en bewaar het sap apart.
Hak de uien in stukjes.

Bereidingswijze

Bak het gemarineerde vlees aan in een anti aanbakpan, zodra het vlees bruin begint te worden de uien en knoflook toevoegen en glazig bakken.
Tomatenpuree toevoegen en aanlengen met wat sojasaus (niet te veel, wordt anders te zout). Evt. scheutje Rode wijn erbij. Perziksap naar smaak toevoegen en vlak voor het serveren de perzikstukjes zachtjes mee laten warmen.

Serveertip

Lekker met (volkoren)rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renee


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top