1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Hartige taart
  5. Hartige taart geitenkaas
  6. Hartige taart met geitenkaas

Hartige taart met geitenkaas

  • Internationaal, Buffet
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-07-2007

Ingrediënten 6 personen


* 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
* 3 eieren
* 1 eidooier
* 3 dl. crème fraîche
* zout, peper
* nootmuskaat
* 125 gr. geraspte halfharde geitenkaas
* 125 -150 gr. verse zachte geitenkaas, in plakjes



Hartige taart met geitenkaas
Hartige taart met geitenkaas
Hartige taart met geitenkaas
Hartige taart met geitenkaas

Deze heerlijke taart met geitenkaas heeft een zachte, romige smaak. De taart wordt bereid met twee soorten geitenkaas: een heel jonge, zache getenkaas en de gerijpte
geitenkaas.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een lap van ca. 24 x 24 cm. Bekleed een ingevette taartvorm van ca. 20 x 30 cm. met het deeg en prik de deegbodem regelmatig in met een vork.

Bereidingswijze

Klop de eieren los met de eidooier, creme fraiche, zout, peper en nootmuskaat. Roer de geraspte kaas erdoor. Schenk het eimengsel in de vorm en verdeel de plakjes geitenkaas ervover. Bak de taart 30-40 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200 ? C. Schakel de oven na 20 min. terug naar 175 ? C. De taart is gaar als het eimengsel gestold is, controleer dit met de punt van een mes. Als het mes er schoon uit komt, is de taart goed.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smullies


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smullies
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top